© Mezopotamya TV 2023

Ak Parti'den seçmene katmerli tuzak!

Ak Parti’nin 353 bin çalışan var dediği Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığı ortaya çıktı.

Türkiye 14 Mayıs’ta Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçim sandık başına gidiyor. Bütün partiler seçimlere 4 gün kala hazırlıklarını hızlandırdı. Önemli ve sonu merak edilen seçim merkezlerinden biri olan Şanlıurfa’da da muhalefet partileri vaatlerini halka anlatırken, iktidar partisi olan Ak Parti hükümet olduğu son 20 yılda kente yaptığı hizmetleri halka anlatarak seçmeden destek istiyor. Ancak daralan süre ve seçim atmosferinin ısınması ve kararsız seçmenlerin karar verme süresinin gelmiş olması, gündeme çok sayıda yanlış bilginin yayılmasını hızlandırıyor. Benzer bir durum geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da yaşandı. Ak Parti cephesinin paylaştığı, son 20 yılda Şanlıurfa’da sanayisine yapılan yatırımların anlatıldığı videonun yanlış bilgiler ile dolu olduğu ortaya çıktı. 

Ne çalışan sayısı, ne de işletme sayısı geçek değil ! 

Ak Parti Şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere, diğer adaylar ve Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin sosyal medya üzerinden paylaştığı video açıklamasında; "Son 20 yılda Şanlıurfa sanayisine; Toplamda 2 Milyar 39 Milyon TL yatırım yapıldı. OSB sayısı 5’e yükseldi. 4 bin 733 işletmeye yatırım teşviki verildi. Aktif sigortalı sayısı 84 bin 920'den, 353 bin 610’a yükseldi. İŞKUR ile 102 bin 819 kişi istihdam edildi." şeklinde bilgiler paylaşıldı. Ancak ulaştığımız Organize Sanayi Bölgesi yetkileri, aktif olarak yaklaşık 30 kişinin çalıştığını ve Urfa'da yaklaşık 500 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti.

Ak Parti SKM: Bilgiler doğru !

Konu ile ilgili ulaştığımız Ak Parti Seçim ve Koordinasyon Merkezi söz konusu verilerin öncelikli olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın paylaştığını ve verilerin teyitli olduğunu belirtti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER