© Mezopotamya TV 2023

BBP Başkanı Mustafa Destici, Urfa’da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, selden etkilenen Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu.

BBP Başkanı Mustafa Destici, selden etkilenen Abide Köprülü Kavşağı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 Şubat'taki depremlerin ardından yaklaşık 49 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Şanlıurfa merkezli Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş'ı da içine alan sağanak yağışların olduğunu hatırlatan Destici, şunları kaydetti:"Şanlıurfa’ya bir yılda yağacak yağmur, birkaç saat içinde ya da birkaç gün içinde yağıyor. Bu da sel afetlerine ve su baskınlarına sebep oluyor. Son birkaç gündür Şanlıurfa'da bu yaşanıyor.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ !

Adıyaman'da ayrıca Gaziantep'te de yaşanıyor. Maalesef hayatını kaybeden insanlarımızın bir kısmı burada rahmeti rahmana kavuşmuş. Ben öncelikle bu sel afetlerinde Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Burada 2, Adıyaman'da bir vatandaşımızın da arandığını biliyorum. Tabi duamız sağ bulunmaları ama sağ değillerse bile naaşlarına da aileleri ulaşmayı çok arzu ediyor.

TEDBİRLER ALINMIŞ DURUMDA

Başta İçişleri Bakanı olmak üzere diğer bakanlarımız bölgedeler. Sadece kendileri değil, kendilerine bağlı bütün genel müdürlükler, kurumlar, kuruluşlar burada. Anında problemleri çözmeye çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışıyorlar. Şimdi tabii tedbirler alınmış vaziyette. Şu anda hafif yağış var. Burada gün boyu yağış gözüküyor. Ama artık tedbirler alınmış. Gördüğünüz gibi alt girişler kapatılmış. Araçların geçişlerine müsaade edilmiyor. Bu tedbirlerden sonra inşallah bir daha can kaybı yaşamayız diye ümit ediyorum."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER