© Mezopotamya TV 2023

Büyükşehir'den flaş 'içme suyu' açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İçme suyu Arıtma tesislerinde kalitenin yakalandığını belirterek, musluktan akan suyun artık rahatlıkla içilebileceğini açıkladı. 
Beyazgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:'Şehrimizde yaşanan sel felaketi sonrasında veremediğimiz şebeke suyumuz bugün itibariyle tekrar içme suyu değerlerine yükselmiştir. GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İÇEBİLİRSİNİZ. 22 Mart Dünya Su gününde şehrimize tekrardan kaliteli içme suyunu temin etmenin mutluluğunu da ayrıca yaşıyoruz' 
SU HAYATTIR, İSRAF ETMEYELİM
Valilikten yapılan açıklamada ise 'Su değerlidir. Su hayattır. Hayatımızın en temel kaynağı olan suyumuzun kıymetini bilelim, onu israf etmeyelim. “Her şey elimizde.” ifadeleri kullanıldı. 
Sel felaketi sonrası İçme Suyu Arıtma tesislerine Urfa tünellerinden çamurlu suyun gelmesi nedeniyle şehir bir süre susuz kalmış, yürütülen çalışmalardan sonra şebekeye verilen suyun içilebilir olmadığı, sadece kullanma amaçlı olduğu belirtilmişti.. Urfa Tabip Odasından yapılan açıklamada ise içme suyunun sağlıksız olması yüzünden ortaya çıkabilecek salgın hastalıklara dikkat çekilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER