© Mezopotamya TV 2023

Güneydoğu fıstıkçısı taban fiyat istiyor

Şanlıurfa ve Güneydoğu’daki diğer fıstık çiftçileri, bir araya geldi. Fındığın taban fiyatının açıklanmasının ardından fıstığın açıklanmaması çiftçilerin tepkisine neden oldu. Çiftçiler, fiyatın bir an önce açıklanmasını istiyor.

 Fıstık hasadının başlamasıyla Güneydoğu’daki üreticiler bir araya geldi. Devletin fındığa açıkladığı taban fiyat gibi fıstığa da fiyat belirlemesini isteyen üreticiler, tüccarlara kendilerinin ezdirilmemesini istiyor.

 Fıstık çiftçileri yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdi:“Mazot, gübre, ilaç ve sürme fiyatları derken fıstıktaki olan artış elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor.  40-50 derece sıcaklıkta biz alın terimizi toprağa döküp eli nasır tutmuş çoluk çocuğumuzun rızkını klimalı odada oturup lüks hayatı yaşayan bizim sırtımızdan beslenen 3-5 tüccar ve tatlıcılara yedirmeyeceğiz. Bizim burada toplanma amacımız devletin Mısır, Buğday, Arpa, Fındık, Çay gibi ürünlere taban fiyat belirlerlerken bizi unuttuklarını hatırlatmak. Güneydoğunun gelir kaynağı yeşil altın olan Antep fıstığı sahipsiz değildir. Devletin de bizi sahiplenmesini istiyoruz.  3-5 tüccar ve baklavacıya bizi mahkûm etmemesini istiyoruz.  20 yıl çocuk gibi bakıp büyüttüğümüz ve 20 yıl boyunca hep masraf ettiğimiz ağaçlarımız kurumaya yüz tutmuştur.”

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER