© Mezopotamya TV 2023

"Karakoyun mahallesi peşkeş çekiliyor"

HDP il eş başkanı Ahmet Atış Karakoyun Deresi bölgesinde yapılan kamulaştırmalarla ilgili bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Ekim ayında basın mensuplarıyla “Dönüşüm” Lansmanında bir araya gelen Başkan Beyazgül Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kentsel dönüşüm alanlarını kamuoyu ile paylaşmış ve Karakoyun Kentsel Dönüşüm Alanı için çalışmaların tamamlandığını çok kısa sürede uzlaşma görüşmelerine başlanarak alanın modern bir görünüme kavuşturulacağını açıklamıştı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aralık ayında ise “Uzlaşma görüşmelerine başladığımız ve içerisinde 573 adet bağımsız yapının yer aldığı Karakoyun Kentsel Dönüşüm Alanı'nın projesi hazır. Kentsel çöküntü alanlarının modern yaşam ve konut alanlarına dönüşümü Büyükşehir öncülüğünde devam ediyor.  açıklamasını yapmıştı.

Evlere değerinden az para veriliyor

Konu ile ilgili bir açıklama da Halkların Demokratik Partisi il eş başkanı Ahmet Atış'tan geldi. Atış söz konusu alanlarda yapılan kamulaştırma çalışmalarında vatandaşların evleri karşılığında değerinin altında teklifler yapılarak alınmaya çalışıldığını söyledi.

Ahmet Atış sosyal medya hesabından  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Karakoyunlu mahallesi sözde kamulaştırma adı altında birilerine peşkeş çekiliyor! Taşınmazları değerleri altında bir fiyatla alarak milletin malını gasp etme derdindesiniz. Urfa halkı bunun hesabını Zeynel Abidin Beyazgül, sizden soracak ! Sabırsızlıkla sandığı bekliyoruz!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER