© Mezopotamya TV 2023

Leyla Zana Urfa'da seçim çalışmalarına katıldı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala DEM Parti Urfa'da çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında adaylar çalışmalarına aralıksız devam ederken Leyla Zana'da sahaya inerek vatandaşlardan destek istedi. 


SURUÇ 
Bir heyet ile birlikte Suruç'a giden Zana, "Her bijî Leyla" şarkısı ile karşılandı. Karşılamaya katılanlar "Milyonlarca insanı dört duvar arasına sığdıramazsınız" pankartı açarken, "Orhan Doğan ve Vedat Aydınların yoldaşı hoşgeldin" dövizi açtı. Heyet partililer ile birlikte araç konvoyu ile ilçe merkezinde bulunan DEM Parti seçim bürosuna geçti. Binlerce kişinin katıldığı buluşmada konuşan Leyla Zana, “Biz büyük bir coşkuyla bir topluluk yarattık. Biz bir topluluğuz. Suruç, biz ilk önce 6 kişiydik. Küçük bir topluluktuk. Direndik, direndik ve milyonlara ulaştık. Bu coşku tüm iktidarları korkutuyor” dedi. 


VİRANŞEHİR 
Leyla Zana’nın da katıldığı seçim çalışmaları daha sonra Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde sürdü. Heyet ilk çalışma durağı olan Viranşehir’de coşku ile karşılandı. İlçe girişinde çiçekler ile karşılanan Zana ve beraberindeki heyet, partililer ile birlikte araç konvoyu ile ilçe merkezinde bulunan DEM Parti seçim bürosuna geçti. Burada yapılan halk buluşmasına DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülşen Özer, önceki dönem Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Diyarbakır eski Milletvekili Çağlar Demirel, Urfa Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Viranşehir Belediye Eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun v?at Dicle İnan ile binlerce partili katıldı. 
Viranşehir’de on binlerce kişiye seslenen Leyla Zana, 3’üncü Yol’un tüm inanç ve kavimlerin bir arada yaşayabileceği ortak bir yaşamı simgelediğini belirterek “Kürtler Medine dilencisi değil. İçi boş sözlere kanmayın" İfalerini kullandı. 


CEYLANPINAR 
Zana burada ki programın ardından Ceylanpınar ilçesine geçti. İlçenin girişi olan Kepez Mevkiinde binlerce kişi tarafından karşılanan Zana, araç konvoyuyla şehir turu yapıldıktan sonra DEM Parti’nin çarşı merkezinde bulunan seçim bürosuna geçecek ve burada vatandandaşlara seslenecek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER