© Mezopotamya TV 2023

Siverek Kaymakamlığı’ndan ‘Kavaklıdere’ açıklaması

Siverek Kaymakamlığı Kavaklıdere köyünde seçim sandığının köy muhtarının evinde kurulması ile ilgili açıklama yaptı.

Türkiye 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti. Tüm ülkede oy kullanma işlemi sürerken Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Kavaklıdere köyünde seçim sandığının oluk olmadığı için köy muhtarının evine kurulması ülke gündemine oturdu.

 Konu ile sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Mehmet Ali Başarır “Türkiye’nin gündeminde olan Şanlıurfa Siverek Kavaklıdere Köyü 1306 numaralı sandığın başındayız. Köyde oy kullanacak başka bir yer olmaması nedeniyle sandık muhtarın evinin önüne kurulmuş. Biz, tutanağımızı tuttuk, bir gözlemci yerleştirdik ve sandık güvenliğini sağladık” ifadelerini kullandı.

Kaymakamlık uygun dedi

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler sonrası Siverek Kaymakamlığı söz konusu sandık ile ilgili bir açıklama yaparak, sandığın ulaşılabilir olduğunu belirterek seçim noktası olarak muhtarın evinin uygun olduğunu açıkladı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi : İlçemiz Kavaklıdere Mahallesinde 1306 nolu sandık ile ilgili, ilçe seçim kurulu tarafından mahallede ortak kamusal bir bina olmayışı sebebiyle bağımsız bir girişe ayrıca bütün mahalle için ortak ulaşabilir bir yer olması nedeniyle seçim yeri olarak belirlenmiştir. Son 4 seçimdir aynı yerde oy kullanılmakta olup, şuana kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.  Oy kullanma işlemi sorunsuz devam etmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER