© Mezopotamya TV 2023

Siverek’teki 'İzol' davasında karar çıktı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 2019  yılında yaşanan ve aynı aileden 4 kişinin öldüğü olay  ile ilgili davada karar  çıktı. Mahkeme müebbet hapis cezası verdiği sandıklar hakkında  tutuklama kararı vermedi.

Siverek ilçesine bağlı Çeltik Köyü'nde, 15 Haziran 2019 yılında yaşanan silahlı saldırıyla ilgili sürdürülen davanın karar duruşması Aksaray 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

5'i firari 11 kişinin "tasarlayarak adam öldürme" ve "tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılandığı davada sanıklar Cihan İzol, Cemal İzol ve Serhat Ferman İzol için dörder kez müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme bu üç kişi için de tutuklama kararı çıkarmadı.

Dört yıldır devam eden davada 16 celse boyunca “adam öldürme” suçundan yargılanan Bülent İzol ise beraat etti

Saldırıdan hemen sonra tutuklanan Bülent İzol 6 Ekim 2020’de; Cihan İzol 5 Ocak 2021’de; Cemal İzol 1 Haziran 2021’de; Serhat Ferman İzol ise 1 Haziran 2022’de salıverilmişti.

Yekbun İzol: Can güvenliğimiz yok

2019  yılında yaşanan olayda anne ve babası ailesinden 4 kişi kaybeden Yekbun İzol, mahkeme kararını hukuk mücadelemiz hiçe sayıldı diyerek duyurdu.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir  paylaşım yapan Yekbun İzol şunları söyledi :4 yıldır vermiş olduğumuz hukuk mücadelesi hiçe sayıldı..Hangi ülkenin hukukunda dörder kez müebbet hapis istemiyle yargılanan sanıklara karar duruşmasında tutuklama verilmez.

Hangi ülkede dört kişiyi öldürdükleri apaçık delillerle sabit olan sanıklara dörder kez müebbet istenip en sonunda da oy çokluğuyla tutuksuz halde bırakılmalarına ve sadece yurt dışı yasağı verilmesine karar verilir.

Bütün insanlığa sesleniyorum dörder kez müebbet yemiş dört katille yaşamak zorunda bırakılıyor, kimin can güvenliği var artık bizim yok, biz dışında onların çevresinde olan hiç kimsenin can güvenliği yok artık.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER