© Mezopotamya TV 2023

Urfa’daki elektrik sorunu TBMM’ye taşındı !

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Urfa’nın belirli bölgelerindeki elektrik kesintilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sordu.

Haliliye İlçesine bağlı Devteşti Mahallesi’nde elektriklerin üç haftadır akşam saatlerinden sabaha kadar kesildiği belirtilerek ısınma, eğitim, iletişim gibi en temel hakların sekteye uğradığı anlattı.

Mahalle sakinlerinin bu durumu defalarca Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) yetkililerine bildirmesine karşın sorunun çözülmediğini anlatan Sürücü, ''Sık sık yaşanan bu kesintiler hayatı olumsuz yönde etkilemektedir.'' dedi.

DEDAŞ’ın usulsüz kesintilerine ve  gönderdiği yüksek faturalara dikkat çeken Sürücü, uzun zamandır gündemde olmasına rağmen bu konuda adım atılmadığını dile getirdi

Vekil Sürücü, Bakan Dönmez'in şu sorulara yanıt vermesini istedi:''Şanlıurfa Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi’nde meydana gelen elektrik kesintisi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

DEDAŞ kış aylarında halkı çok daha fazla mağdur eden elektrik kesintilerini neden yapmaktadır? Bu sorunu çözmek için ne zaman adım atılacaktır?

DEDAŞ şirket yönetimine görevi ve sorumluluğu yerine getirmemeden kaynaklı açılmış bir soruşturma mevcut mudur? Şirket birçok mağduriyet yaratmasına rağmen neden Bakanlık olarak konuya dair bir girişimde bulunulmamaktadır?''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER